Huskunstner: “Ler og Raku”

Eksempel på et Huskunstner-projekt: Projektet tager afsæt i et otte måneders forløb, hvor keramisk formgiver Susan Lange både kører workshops på skolen og underviser elever og lærere på eget keramikværksted. I forløbet arbejder vi med designprocesser, hvor eleverne laver noget praktisk og får indblik i både håndværk og kunsthåndværk.

Arbejdstemaet er ”Havet og Havbunden”, hvor den enkelte elev vejledes frem til sin idé og realiseringen af den i et keramisk forløb med afsluttende brændinger. Temaet er bredt, men alligevel rammesættende med plads til fantasiudfoldelse og tilfældigheder gennem sansninger, udtrykt i ler. Som huskunstner ønsker jeg at give børnene mulighed for at mærke den intuitive tilstand og proces, der baner vej for det, vi ikke altid kan tænke os til.

Under forløbet besøger eleverne Susan Lange Studio Keramik for at opleve og arbejde i et rigtigt værksted – og for at raku-brænde de ting, de har skabt i ler. Afslutningsvis får eleverne mulighed for at udstille værkerne i ét af byens udstillingsrum og får herigennem indblik i den professionelle kunstners måde at udstille og afsætte sine værker på, ligesom udstillingen giver eleverne mulighed for at opleve hinandens værker fra ”Havet og Havbunden”.

Kontakt mig her

Statens Kunstfonds Huskunstnerording

”Mine lærerkolleger og jeg var på kursus hos Susan Lange for at blive indført i Raku-brændingens mysterier. Et kursus vi nød i fulde drag og som vi som lærere og privatpersoner dagligt har stor glæde af. Kurset var startskuddet til et forløb på 3. årgang, hvor eleverne med Susan som kyndig vejleder fremstillede værker, som vi efterfølgende raku-brændte på skolen. Takket være dette forløb er vi blevet klædt på til at arbejde med RAKU-brænding og keramik i de kreative fag. Susan Lange får hermed min varmeste anbefaling i kursus- og huskunstnersammenhæng.

Ellen Bastrup Jørgensen
BILLEDKUNST- OG HÅNDVÆRK- OG DESIGNLÆRER

Scroll til toppen