Velkommen

Mit værksted, galleri og butik ligger med havblik iblandt marker på et idyllisk stræk mellem Kolding og Haderslev. Her bor og arbejder jeg i den tidligere Købmandsgård i naturskønne omgivelser, hvor der er historier i murværket, sjæl i bjælkerne og frugttræer i haven. Her har jeg udviklet min praksis som keramisk formgiver igennem små 30 år. Butik og galleri har åbent dagligt efter aftale, og bor du langt væk, kan vi aftale en digital rundtur på Facetime.

For mig er naturen mirakuløs. At bruge naturen som inspiration og samle indtryk til udtryk. At være opmærksom på de små ting. Stoppe op og se og bruge det, der ligger lige foran, er en uudtømmelig kilde. Jeg undres, overraskes og glædes og jeg bygger i ler og lader form, overflader og glasurer vokse frem på værkstedet. Som aldrig før er der brug for, at vi tager vare på naturen. Den tryghed, vi kender fra dens indbyggede rytmer og vækst, er sårbar. Med mine arbejder håber jeg at fremkalde associationer, der sætter fantasien i gang og giver plads til det, der bare har lov til at være, uden at være til noget bestemt.

Susan Lange

Ler og alle dets stadier fascinerer mig. Foranderligheden i, at det er formbart det ene øjeblik, hårdt det næste, og uforgængeligt, når det er brændt, bliver jeg aldrig træt af. Jeg har en kropslig tilgang til leret og ser karakteristika og genkendelighed i materiale og mennesker. At jeg kan modellere noget indefra og ud, at et tryk på ydersiden skaber en bule på indersiden. At forbundethed og afhængighed er så intakt. Og så er der overfladerne med dets utal af variationer, stofligheder og glasurer, der kan være matte, blanke, transparente og brudte i overfladen, som er en livslang fascination. Jeg vælger bevidst overflader, der er med til at underbygge eller bevidst modarbejde formen for at understrege genstandens personlighed.

Susan Lange

Scroll til toppen